QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Honička s motorkářem skončila v Radčické ulici. Čím na sebe muž upozornil?

27.11.2020 11:09

Motorkář se dopustil hned několika trestných činů. Policisté si ho všimli, protože při jízdě neměl helmu. Policejní komisař zahájil stíhání mladého muže na základě zjištěných informací.

kradená motorka

Čtyřiadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestných činů krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci. Pachatel má totiž platný zákaz řízení a motoka byla navíc kradená. "V přesně nezjištěné době od 22. do 23. listopadu odcizil za použití násilí motocykl značky M Derbi Senda, který byl zaparkovaný před jedním z bytových domů v Sukově ulici v Plzni. Motorku následně odtlačil do úkrytu," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová s tím, že se po krátké chvíli se do úkrytu vrátil, motorku nastartoval a odjel.

Muž na sebe upozornil jízdou bez přilby. A toho si všimla policejní hlídka. "Řidič motorky na znamení STOP, ani na výstražnou a zvukovou signalizaci nereagoval a místo zastavení začal policistům ujíždět. Muže na motorce policisté dostihli a donutili zastavit v ulici Radčická, a to zahrazením cesty služebním vozidlem," popsala dopadení muže mluvčí policie.

Po zastavení policisté muže ztotožnili. Důvod jeho jednání byl ihned zřejmý. Mladík nikdy nevlastnil řidičský průkaz a navíc ujížděl na kradeném motocyklu. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy ale odmítl.Při lustraci policisté zjistili, že se jedná o známého recidivistu. "Omezili ho na osobní svobodě, převezli na lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu a následně na policejní oddělení k dalším procesním úkonům. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval," dodala Michaela Raindlová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24