QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Houbařská sezona je tady! Policie už hledala ztracenou houbařku

30.06.2020 14:44

Pátrání po jednačtyřicetileté ženě se rozjelo na Zbirožsku. Ztratila se během houbaření s přáteli, navíc měla téměř vybitý mobil.

Ilustrační foto

Oznámení o ztracené houbařce přijali policisté na lince tísňového volání v pondělí 29. června krátce před 17. hodinou. Žena si vyšla na houby se synem a se svou kamarádkou a jejím manželem. Právě kamarádka zatelefonovala na tísňovou linku.  

"Oznamovatelka uvedla, že kolem druhé hodiny odpoledne v lesním prostoru mezi Líšnou a Zbirohem kamarádku ztratili. Přibližně po hodině hledání obdržela od kamarádky sms zprávu, že nemůže z lesa najít cestu, je jí slabo a baterie jí signalizuje jedno procento. Kamarádku se pokoušeli v lese najít a telefonicky kontaktovat, ale bezvýsledně. Po třech hodinách marného hledání se rozhodli zavolat na linku tísňového volání,“ sděluje policejní mluvčí Hana Kroftová s tím, že policisté z Rokycanska ihned zahájili pátrací akci.

"Po hodině od oznámení se podařilo operačnímu důstojníkovi navázat s pohřešovanou telefonické spojení. Díky velmi dobré místní znalosti policistky z operačního střediska a psovoda byla pohřešovaná žena psovodem, který místem projížděl, vypátrána. To vše se podařilo ještě před nasazením služebního psa, příletem vrtulníku a příjezdem přizvaných složek policie včetně pořádkové a zásahové jednotky," uzavírá mluvčí. 

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24