QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Hrad Kašperk se v říjnu otevírá od čtvrtka do neděle

03.10.2020 11:43

Ještě v těchto podzimních dnech můžete vyrazit na hrad Kašperk. Nejvýše položený královský hrad v Čechách nabízí ještě po celý říjen prohlídkové okruhy s názvy Život na hradě a Stavba hradu.
 

Kašperk_upraveny

Prohlídky se konají každý den od čtvrtka do neděle. Po dobu nouzového stavu, od čtvrtka 8. října, má hrad prohlídky omezené na počet maximálně 9 osob. Otevírací doba hradu je 10:00 - 16:30. Venkovní areál hradu Kašperk je i nadále volně přístupný.

Prohlídkový okruh Život na hradě je zaměřen na každodenní život na středověkém hradě. Během prohlídky navštívíte purkrabství, kde se dozvíte, jak probíhal na hradě hospodářský život a jak se připravovalo jídlo. Prohlédnete si zříceninu hradního paláce s erby držitelů hradu, východní věž. Dozvíte se i to, jak probíhala ve středověku hygiena.

Druhý prohlídkový okruh nese název Stavba hradu. Dozvíte se, jak se stavěl středověký hrad. Prohlídka vás zavede na hradní parkán s netradiční prezentací obrazů z dějin hradu, do přízemí východní věže s ukázkami pracovních nástrojů a ukázkou opracování kamenného ostění a prohlédnete si zříceninu hradního paláce. V rámci prohlídky navštívíte západní věž, tam se přímo před zraky návštěvníků a současně kolem nich postaví, vybaví nábytkem a nakonec zanikne středověká komnata.

foto ilustrační QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24