Hrad Rabí se zahalí do vánoční atmosféry! Jsou tu speciální prohlídky

04.12.2018 14:19

Hrad Rabí bude v podstatě první z památek v rámci kraje, která nabídne speciální vánoční prohlídky. Chystají se už na tento víkend a zájemci by s rezervací otálet rozhodně neměli!

9.-terasa-2014-

Speciální podvečerní prohlídky hradu Rabí se odehrají v sobotu 8. prosince v několika termínech. Zájemci by ovšem neměli váhat. O vstupenky je tradičně obrovský zájem.

"Zpříjemněte si předvánoční čas a navštivte podvečerní prohlídky s neopakovatelnou atmosférou zimního hradu. Dozvíte se více o tom, jak dobu adventu a Vánoc trávili naši předci, překvapí vás oživlé postavy někdejších obyvatel hradu a poodhalíte také něco ze symboliky tohoto období," láká správa hradu Rabí.

V průběhu večera bude na nádvoří připravený velký oheň na zahřátí, chybět nebude ani svařené víno nebo čaj a o hudební doprovod se postará plzeňská skupiny Gutta, která nabídne středověkou hudbu i koledy.

O akci "Vánoce na Rabí" je každý rok velký zájem a návštěvníci by tak rozhodně neměli váhat s rezervací. Je dost možné, že kapacita bude brzy vyčerpaná. Objednávky se musí zaslat na e-mail purokova.radka@npu.cz nebo či rudova.hana@npu.cz. Rezervace se mohou zajiš´tovat také na telefonním čísle 376 596 235, a to ve všední den od 11:00 do 14:00. Rezervace je platná až v okamžiku, kdy ji potvrdí správa hradu.

Vstupenky na prohlídku se vyzvedávají v den konání akce, a to nejpozději 15 minut před začátkem vybrané prohlídky na pokladně hradu.

FOTO: Hrad Rabí - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24