QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrad Rabí zrušil prosincové akce, otevře se až v roce 2022

27.11.2021 14:21

Také hrad Rabí musel kvůli epidemiologické situaci a zhoršujícímu se stavu zrušit oblíbené akce, které byly plánované na prosinec. Brány hradu Rabí tak zůstanou pro veřejnost uzavřené až do jara. 

rabi foto sprava hradu rabi1

Na největší hradní zřícenině v Čechách, na hradu Rabí, plánovali na adventní dobu dvě oblíbené a tradiční akce. Na začátku prosince se hradní areál zázračně proměňoval v příjemné nebíčko i temné peklíčko a rodiče se svými ratolestmi či prarodiče se svými vnoučaty se mohli potkat jak s hodnými anděly, tak ráznými čerty. Na hradu pak probíhaly v prosinci tradiční adventní prohlídky. Ani jedna z těchto akcí ale nebude.

"S ohledem na nastalou epidemickou situaci se nebudou konat tradiční adventní akce. Bohužel se v letošním roce obě tyto akce neuskuteční," upozorňuje vedení hradu návštěvníky.

Hrad Rabí tak zůstane uzavřený až do počátku další sezony. "Do konce roku 2021 již hradní areál nebude veřejnosti přístupný. Pokud to okolnosti dovolí, hrad Rabí znovu otevře svou vstupní bránu v sobotu 2. dubna 2022," řekla QAPu Hana Rudová, zástupkyně kastelána hradu Rabí. 
 

ilustrační foto: Správa hradu Rabí

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24