QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrad Radyně zahájí sezónu! Chybět nebudou prohlídky, dorazí i Karel IV.

03.04.2019 12:56

Hrad Radyně u Plzně už se připravuje na zahájení letošní sezóny. Připravené budou komentované prohlídky, chybět nebude ani Karel IV. Duben na Radyni přinese i řadu dalších akcí!

radyně

Památky v celém Plzeňském kraji už finišují s přípravami na zahájení nové turistické sezóny. Hrad Radyně přivítá první návštěvníky letošní sezóny už o nadcházejícím víkendu.

Zahájení sezóny je na programu v sobotu 6. dubna. V době od 14 do 16 hodin budou probíhat oživené prohlídky hradu. O hudební program se postará středověká skupina Rava. Velkým tahákem pro návštěvníky bude zejména přítomnost samotného Karla IV., který dorazí na Radyni i se svojí družinou.

Tím zároveň odstartuje série akcí, které jsou na nadcházející týdny připravené. Už duben přinese na Radyni hned několik z nich. V sobotu 13. dubna bude Radyně cílem pochodu turistů, kteří budou vyrážet na první jarní výšlap z Černic už od rána od 7:30.

Ve čtvrtek 18. dubna, tedy den před startem velikonočních svítků, bude Centrum služeb pro turisty pod hradem Radyní dějištěm tradičního "Velikonočního tvoření". Budou se zdobit vajíčka, vyrábět nejrůznější dekorace a výzdoba.

Závěr dubna pak bude ve znamení Radyňských slavností vína, které jsou na programu 27. dubna, a hned o den později, tedy 28. dubna, se k centru pod hradem "slétnou" všechny čarodějnice z okolí.

FOTO: Hrad Radyně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24