Hrad Švihov láká na nabitý říjnový program. Nechte se inspirovat!

04.10.2019 13:34

Na hradě Švihov si na říjen připravili několik zajímavých akcí pro děti i dospělé. Tvoření pro děti, prohlídka svatebních prostor a na konci měsíce také oblíbený jarmark.

Švihov2

Sobota 5. října

První říjnový víkend na hradě Švihov si užijí zejména fanoušci modelářství. V sobotu se zde koná již druhý ročník modelářského setkání Papírový patlák. Těšit se můžete na ukázku tvorby papírových modelů přímo ve výstavním sálu u pokladny. Pro zvídavé návštěvníky si pořadatelé přichystali lepící koutek, kde si budou moct pod vedením zkušených modelářů slepit svoji vystřihovánku.

Akce začíná v 10:00 a končí v 16:00. Vstupné je dobrovolné.

Nedělě 13. října

Chystáte svatbu a stále nevíte kde? Udělejte si v neděli výlet na hrad Švihov. Během prohlídky navštívíte víceúčelový sál ve zdejším špýcharu a dozvíte se podrobnosti o průběhu svatby na hradě. 

Akci můžete navštívit mezi 10:00 a 15:00. Vstupné je zdarma.

Nedělě 20. října

Jarmark se uskuteční na nádvoří vodního hradu Švihov již podruhé. V prostorách unikátní gotické památky prodejci z celé republiky nabídnou pestrý sortiment originálních řemeslných produktů, celou řadu výtečných potravin z Česka i ze zahraničí a bohatý výběr občerstvení. Připraveny budou také ukázky řemesel, dobové atrakce a tvořivé dílny.

Příjemně strávený den na jarmarku mohou návštěvníci završit komentovanou prohlídkou interiéru hradu nebo návštěvou výstavy o natáčení pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Jarmark se koná od 10:00 do 17:00. Vstup na jarmark je zdarma. Vstupné na prohlídky je zpoplatněno.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24