Hradlový most u Modravy se uzavře, Vchynicko-Tetovský kanál zůstává přístupný

06.10.2021 19:00

Hradlový most u Modravy a přilehlé parkoviště budou pro veškerý provoz uzavřeny od 18. října. Důvodem je havarijní stav mostu a plánovaná rekonstrukce, která bude ukončena nejpozději 30. června 2022.

rechle-modrava

V rámci rekonstrukce budou veškeré stávající dřevěné konstrukce odstraněny a nahrazeny novými. Kombinovat se bude smrk a modřín. Vzhled mostu bude naprosto identický jako dosud. Ať už budete cestovat v místě rekonstrukce pěšky nebo na kole, nesnažte se uzavřený most překonat. Využít můžete alternativní cesty.

Pěšky:

Pěší turisté mohou využít trasu z parkoviště Rokyta směrem k Hradlovému mostu. Odsud se pak vrátit zpět nebo využít naučnou stezku Modrava – Hradlový most a dojít až na Modravu. "Tato trasa je ryze přírodního charakteru, a tak není vhodná pro vozíčkáře a turisty s kočárky. Nutností je dobrá obuv. Buďte zde prosím opatrní," uvedl mluvčí NP Šumava Jan Dvořák a dodal, že turisté mohou využít zcela novou trasu od Hradlového mostu k červené turistické trase a po ní se vrátit na Rokytu nebo pokračovat na Modravu.

Cyklisté:

Cyklisté mohou po trase Vchynicko-Tetovského kanálu projíždět také, je to značená cyklotrasa, ale pokud se z Rokyty budou chtít dostat na Modravu, musejí využít silnici III. třídy Srní – Modrava, případně projet sice delší, ale o to hezčí trasu z Rokyty přes Tříjezerní slať na Modravu.

Foto: NP Šumava

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24