Hrady a zámky o prázdninách ožívají! Jaké akce ještě můžete navštívit?

09.08.2020 15:20

Na hradech a zámcích v Plzeňském kraji to o prázdninách žije. Na Rabí můžete vyrazit na hudební festival, na Švihově i na Kašperku se chystají znovu noční prohlídky. A koná se i řada dalších akcí na zámcích...

Kašperk_upraveny

KAŠPERK

Na Kašperku pokračují oblíbené noční prohlídky, navštívit je můžete 20. - 21. sprna. Při prohlídce se seznámíte s podivuhodným příběhem Petra mladšího Zmrzlíka ze Svojšína, držitele hradu z poloviny 15. století.

RABÍ

Na Rabí vás ještě do konce prázdnin čeká drátování (11. - 14. srpna), oblíbené loutkové divadlo Rabský floutek (16. srpna).

A chystá se tu i hudební festival s názvem Ruinfest. Ten se bude konat 15. srpna. Na velkém nádvoří zahrají garážová kapela Cigarette Syndrome, dvojice Kalle, indie-rockový band Ghost of You, glam-rocková skupina The Drain, dvoučlenná sestava Black Holes a experimentální 1flfsoap. Na hradním nádvoří vás kromě hudby čekají i různé workshopy.

ŠVIHOV

Noční prohlídky proběhnou na Švihově ještě 14. - 15. srpna, 21. - 22. srpna a 28. - 29. srpna. Diváci mají možnost zhlédnout zhruba hodinové představení, hraje se od 19.00 do 20.00 každých 30 minut.

„Švihov je pro mě dlouhou a bohatou životní kapitolou. Vracím se sem už téměř čtvrt století. Hradní legendy byly vždy velkou inspirací nočních prohlídek, tak nás napadlo, proč si nepohrát s tím, jakým způsobem se rodí a kolik je za nimi nepravd a omylů,“ říká autor scénáře a jeden z hereckých představitelů Vít Schmarc.

VELHARTICE

15. srpna můžete vyrazit na hru Balada pro banditu.

Na pátek 28. a sobotu 29. srpna se chystají denní a večerní divadelní prohlídky hradem i zámkem s názvem Prokletí velhartických pánů.

KOZEL

Na Kozlu se 13. srpna uskuteční akce s názvem Peace Run - Mítrový běh. Peace Run je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. V roce 2020 běží speciální trasa v termínu 1.-16. srpna z nejvýchodnějšího bodu České republiky do nejzápadnějšího bodu, místo původně plánované celoevropské trasy.

14. - 15. srpna můžete na Kozel vyrazit na večerní filmové promítání.

Na konec prázdnin se připravuje Hradozámecká noc, uskutečnit by se měla 29. srpna. V rámci Hradozámecké noci se můžete těšit na neobvyklé prohlídky historií rodu Valdštejnů v kulisách zámku.

NEBÍLOVY

26. srpna začíná Nebílovské kulturné léto. Jako první se bude hrát představení "Takový žertík". Komedie o tom, že rozvodech se nemá žertovat… Legendární představení Divadla na Jezerce.

27. srpna můžete vidět českou premiéru brilantní izraelské komedie, plné překvapivých zvratů a především břitkého židovského humoru, který má tolik společného s tím českým... Její název je "Neperte se prosím vás".  

Hrát se bude až do neděle 30. srpna. Více najdete na stránkách zámku.

MANĚTÍN

Na zámku Manětín se bude konat 15. srpna tradiční Barokní den, který je součástí Letního barokního festivalu. Tentokrát půjde o barokní den z pohledu služebnictva.

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24