QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrady a zámky v regionu nabídnou speciální slevy na vstupenky

19.04.2018 7:59

Mezinárodní den památek oslaví hrady a zámky v regionu speciální akcí pro návštěvníky. Na vstupenkách se dá hodně ušetřit. Na Švihově navíc chystají speciální prohlídky.

FOTO_Pavel Němeček (14)

Duben je mimo jiné ve znamení oslav Mezinárodního dne památek. Vybrané hrady a zámky v regionu už o nadcházejícím víkendu nabídnou návštěvníkům speciální slevovou akci na vstupenky.

Konkrétně se jedná o hrad Švihov nebo zámky Červené Poříčí, Kozel a Nebílovy. Zakoupením vstupenky na jakoukoliv z těchto památek mají návštěvníci vstup na další zdrama, v případě zámku Kozel pak mají nárok na poloviční slevu.

Speciální slevy platí jen ve dnech 21. a 22. dubna po předložení zakoupené vstupenky na jednom ze zmíněných objektů. Organizátoři navíc upozorňují, že akce platí pouze pro jednotlivce a rodiny, nikoliv pro hromadné zájezdy.

V rámci Mezinárodního dne památek nabídne navíc hrad Švihov mimořádné prohlídky Půtovy ložnice. "Prostor se nachází v nejvyšším patře středního schodišťového křídla mezi hradními paláci a podle pověsti právě odtud odnesl čert do pekla pana Půtu," láká k prohlídkám správa hradu. Probíhat budou v sobotu i v neděli každuou hodinu od 11 do 15 hodin.

"Vzhledem k podmínkám přístupu bude ve skupině omezen počet návštěvníků, vstup nebude dovolen dětem do 6 let a osobám v nevhodné obuvi nebo s výrazným pohybovým omezením," upozorňují pořadatelé.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24