QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hudební cenu Plzeňský Orfeus získala flétnistka Laura Kopřivová

20.02.2020 20:06

Laureátkou Plzeňského Orfea 2019 se stala hráčka na příčnou flétnu Laura Kopřivová z plzeňské konzervatoře. Cenu obdržela na plese Nadace 700 let města Plzně v Měšťanské besedě.

2
21

Pošestnácté přijala Nadace 700 let města Plzně nominace na laureáty hudební ceny Plzeňský Orfeus a to za rok 2019. Jedinou laureátkou se letos Laura Kopřivová, která si ocenění převzala z rukou primátora Plzně Martina Baxy a předsedkyně správní rady nadace Hany Švábové.

Na ocenění Plzeňský Orfeus 2019 nominovala Konzervatoř v Plzni kromě vítězky ještě Michala Švece v oboru operní zpěv a houslistu Eduarda Kollerta. Mladí umělci měli za rok 2019 jedinečné výsledky, které prezentovaly vynikající jméno plzeňského hudebního školství doma i v zahraničí. Již samotná nominace na Orfea svědčí o tom, že studenti jsou výjimeční.

Cena Plzeňský Orfeus je od roku 2004 udělována mladým hudebníkům, studentům plzeňských škol, kteří dosáhli věku 15 let a významnou měrou propagují a reprezentují město Plzeň nejen v České republice, ale i v zahraničí v oblasti vážné hudby. "Cenu lze dělit až mezi 3 laureáty. Od roku 2004 získala u odborné veřejnosti značnou prestiž, město Plzeň je jediným městem v ČR, které podobnou cenu uděluje. Laureáti získávají skleněnou skulpturu s dílny skláren Rückl a finanční ohodnocení," říká Alena Kozáková z Nadace 700 let města Plzně.

Mladší Plzeňský Orfeus junior je určen studentům do 15 let. "Na cenu Plzeňský Orfeus junior nebyl nikdo nominován," dodává Alena Kozáková.

FOTO: Nadace 700 let města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24