I v dnešní době se najdou dobří lidé. Ti obdarovali organizace, které se starají o děti

05.02.2021 9:13

Přijetí darů věcných i peněžitých schválila na svém zasedání Rada města Plzně dne 25. ledna 2021. Děti a obdarované organizace se tak mají z čeho radovat.

DSCF6415

Dětské centrum Plzeň obdrželo dary za skoro 90 tisíc korun. „Mezi dárci jsou firmy i jednotlivci. Dětskému centru, které je příspěvkovou organizací města Plzně a je v něm poskytována odborná péče dětem se specifickými potřebami, darovali například dětskou kosmetiku, jako jsou mycí gely, pěny do koupele či zubní pasty, dále pak hygienické potřeby jako například plenky, hygienické kapesníčky či vatové tyčinky. Mezi dary je i dětská výživa – například sušené mléko, přesnídávky a příkrmy. Centrum také dostalo darem čističku vzduchu,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková. Dětské centrum Plzeň sídlí v ulici Na Chmelnici 6. Poskytuje všestrannou péči dětem od narození do předškolního věku, jejichž zdravotní stav a vývoj jsou ohroženy z důvodů zdravotních nebo sociálních. Pomáhá také dětem s postižením či chronicky nemocným i dětem týraným nebo zanedbávaným a také rodinám, které se ocitnou v tísni nebo těm, kdo se rozhodnou pro náhradní rodinnou péči či adopci.

Celkem 20 tisíc korun darovala jedna výrobní společnost z Dýšiny Městskému ústavu sociálních služeb města Plzně. „Peníze jsou konkrétně určeny na nákup kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, které budou využívat klienti Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici. Provoz tohoto zařízení zajišťuje příjemce daru – tedy Městský ústav sociálních služeb města Plzně,“ upřesnila Eliška Bartáková.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24