QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

I Vy můžete rozhodnout o názvu čtyř nových ulic v Plzni-Újezdě. Kde hlasovat?

03.12.2020 9:30

Máte nápad, jak by se mohla jmenovat jedna z nově vznikajících ulic v Plzni-Újezdě? Hlasovat můžete pro už vybrané varianty názvů ulic či vymyslet svůj vlastní.

vizualizace Újezd nové ulice

Čtvrtý městský obvod dal lidem na výběr hned několik variant názvů, vymyslet do konce ledna ale může každý z občanů i svůj vlastní. Nejlepší z návrhů pak ve finální fázi vyberou doubravečtí zastupitelé. Hlasovat je teď můžete na webu www.rozhodnetesami.cz/ulice.

Nové ulice se budou nacházet v Plzni-Újezdě. „V rámci první etapy výstavby v Plzni-Újezdě vznikne sedm bytových domů s kapacitou 154 bytů a rodinné a řadové domy. Díky tomu se čtvrtý obvod rozroste o čtyři nové ulice, do jejichž pojmenování jsme se nyní rozhodli zapojit i veřejnost. Kreativitě se meze nekladou. Navíc věříme, že od starousedlíků se můžeme dozvědět celou řadu informací, které nenajdeme ani v žádné místní kronice,“ říká radní čtvrtého obvodu Václav Lacyk.

"Návrhy je možné podat do konce ledna 2021, a to buď prostřednictvím webu na výše uvedené drese nebo vyplněním formuláře v prosincových Doubraveckých listech, který je poté nutné odevzdat v informační kanceláři našeho úřadu v Mohylové ulici,“ uvádí místostarosta Zdeněk Mádr.

Kromě vlastních nápadů mohou lidé vybírat také ze tří souborů názvů, které přichystal městský obvod.

První varianta ulicím přiřazuje názvy vycházející z historických pramenů, jakým je například Pamětní kniha Újezda I z let 1930 až 1931.

Druhá varianta pojmenovává ulice podle rodáků z plzeňské Doubravky, kteří za druhé světové války bojovali na straně Spojenců u letectva britských ozbrojených sil RAF. Všichni letci zahynuli v mladém věku. Městský obvod Plzeň 4 každoročně uctívá jejich památku pietním aktem na Habrmannově náměstí.

Ve třetí variantě by ulice nesly názvy podle druhů drahokamů, vzácných a vysoce cenných minerálů.

Foto: rozhodnetesami.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24