QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni hlásí změny v kádru A týmu! Rýsuje se sestava pro novou sezonu

01.05.2020 8:44

HC Škoda Plzeň nově prodloužil smlouvy pěti hráčům a oznámil příchod čtyř posil. Řady indiánů opouští osm hráčů.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Obranné řady v nadcházející sezoně vyztuží pětadvacetiletý švédský bek Viktor Lang, s nímž se klub dohodl na jednoleté smlouvě. "Sledoval jsem ho v Chomutově a hodně si od něho slibuji. Podával vynikající výkony. Je to takový typický švédský bek. Dobře bruslí i s přihlédnutím na jeho výšku, hraje silně pozičně a může být vidět i do ofenzivy. Doufám, že naše očekávání naplní. Navíc to je velký bek, kterého jsme potřebovali,“ sdělil sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Zcela novým jménem v kádru indiánů bude Pavel Musil. Sedmadvacetiletý útočník hokejově vyrostl v Mladé Boleslavi a v Kolíně. Právě odtud se v juniorském věku přesunul do druhé české nejvyšší hokejové soutěže, kde hrál postupně za Hradec Králové, Havlíčkův Brod a znovu za Mladou Boleslav. "Pamatuji si ho už z lajny z Mladé Boleslavi, když hrál s Lencem a Hykou. Už tam prokazoval potenciál a po výměně do Olomouce explodoval. Věříme, že může být pro nás přínosem. A že i bude,“ uvedl Tomáš Vlasák.

Staronovou posilou pro plzeňskou ofenzivu je David Stach. Osmadvacetiletý útočník se do týmu vrací po jedné sezoně, kterou v Tipsport extralize odehrál za kladenské Rytíře. Klub se s ním dohodl na jednoročním kontraktu. 

Na soupisce se opět objeví i plzeňský odchovanec Filip Suchý, dvaadvacetiletý rodák z Horní Lukavice, který nastupoval formou střídavých startů za indiány už v loňském roce. Klub se s ním dohodl na jeden rok. "Náš odchovanec, který po anabázi v Americe a pak ve druhé švédské lize, jež mu podle mě ohromně pomohla, dobře odstartoval v Chomutově. Proto jsme si ho i na několik zápasů využili už loni. Je to bojovník, který je sice menší postavy, ale je statný a silný v soubojích. Věříme, že zapadne,“ řekl Tomáš Vlasák.

Realizační tým zůstává beze změn. "Jména hráčů, se kterými jsme se domluvili na spolupráci, ještě nejsou finální. Stále s několika jmény jednáme, a ta bychom zveřejnili v nejbližších dnech. Do přípravy se s námi zapojí i Matěj Kolda, Kristián Kolář, Sebastián Malát, David Jiříček a Michal Houdek, naši odchovanci,“ sdělil dále sportovní manažer.

Klub teď o jeden rok prodloužil smlouvy pěti hráčům. Dres s indiánem bude nadále oblékat Vojtěch Budík, Jaroslav Kracík, Filip Přikryl, Luboš Rob a Roman Vráblík.

Naopak řady indiánů opouštějí Bohumil Jank, Adam Jánošík, Miroslav Indrák, Martin Heřman, Vojtěch Němec, Jaroslav Pavelka, Lukáš Pulpán a Patrik Zdráhal.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24