Indiáni padli v prodloužení. Dva body míří do Mladé Boleslavi

11.01.2019 19:59     11.01.2019 20:30

Po třech extraligových výhrách, ztratila Plzeň body proti Mladé Boleslavi. S Bruslaři prohrála 2:3 v prodloužení.

Plzeň - MBL

Po celou první třetinu byli domácí indiáni lepším mužstvem. Koncovka se jim ale nedařila. Díky trefě Lukáše Žejdla, která padla pravděpodobně z ofsajdu, pouhé tři vteřiny před koncem tak Bruslaři otevřeli skóre – 0:1.

Ve druhé dvacetiminutovce naopak dvakrát inkasovali hosté. Vyrovnávací branku střílel z dorážky Jan Eberle, do vedení pak dostal indiány Conor Allen – 2:1.

V posledním dějství měli domácí několik šancí, ale štěstí stálo při hostujícím týmu. Na 2:2 vyrovnal Martin Pláňka zpoza branky. I když Plzeň se v závěru vytvořila drtivý tlak, zápas dospěl do prodloužení.

Během prodloužení si domácí gólman špatně najel na pravý kruh pro puk. U toho byl ale dříve David Šťastný, který zajistil trefou do prázdné branky svému týmu dva body – 2:3.

"Do utkání jsme nevstoupili dobře, nezúročili jsme dobrý výkon z utkání proti Frölundě. Dostat gól pár sekund před koncem první třetiny, to se nesmí stát, v šatně jsme si něco řekli. Pak se kluci zlepšili, makali, dostali jsme se do vedení. Ale ve třetí třetině to tak zase nebylo. Apeluji na některé hráče – hokej se hraje celých šedesát minut, každý musí po celou dobu makat a bojovat,“ sdělil po utkání trenér domácích Ladislav Čihák.

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kracík, Pour – Kantner, Preisinger, V. Němec. 

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, P. Musil, Látal – Grim, T. Knotek, P. Kousal

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24