QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni si zapsali šestou výhru v řadě a vévodí extraligové tabulce

10.11.2020 8:20

Indiánům proti Pardubicím vyšla při pondělním utkání odveta. V rámci 2. kola porazili Pardubice 3:2 v prodloužení právě Škodováky. Indiáni ale Pardubicím porážku oplatili a zdolali Východočechy 5:2!

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

V úvodní části se hrál vyrovnaný hokej. První gól padl hned v druhé minutě, kdy plzeňský Filip Suchý trefil puk mezi betony gólmana. Dynamo mohlo odpovědět v šesté minutě zásluhou Jana Mandáta, ke kterému se dostal kotouč u levé tyčky, ale pardubický útočník netrefil branku. "Plzeň mohla vytěžit z dobrého napadání druhý gól. Suchý vybojoval puk a posunul ho na osamoceného Kracíka, jehož dělovka skončila na horní tyčce Kantorovy branky. Indiáni poté měli k dispozici přesilovku, ale nezužitkovali ji, do kabin tak šli s těsným náskokem," uvedlo vedení plzeňského klubu.

Na gól Filipa Suchého ve druhé třetině navázal kapitán Gulaš, v přesilovce pět na tři se trefil Musil a v oslabení Straka. Mezitím sice náskok Indiánů snížil trefou Kousal, ale vítěznou jízdu Indiánů nezastavil. Za Pardubice se ještě podařilo vstřelit gól Svačinovi, ale v závěru ještě letěl puk do prázdné branky Pardubic, o který se zasloužil už druhým gólem Straka.

Trenér Indiánů Jiří Hnzlík pochválil tým, uznal, jak je pro hokejisty těžké hrát v takto složité době. "Když bych se měl vžít do hlav hráčů, tak musí být strašně složité v takových podmínkách vůbec hrát. Bez lidí, navíc v tak pozdním čase. Je těžké se v hlavách na zápas zkoncentrovat a připravit. Ze zápasu jsem rád, že máme skvělé tři body. Využíváme toho, že jsme v posledních zápasech produktivní, čtyři pět branek by mělo na body stačit. Chtěl bych pochválit Dominika Frodla, drží naší defenzivu a spousta uhraných bodů jde i za ním."

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24