QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni v duelu s Chomutovem dvakrát dotahovali manko. Nakonec berou bod

15.02.2019 20:07     15.02.2019 21:40

Indiáni přerušili vítěznou sérii, s Piráty prohráli po samostatných nájezdech  4:5. Přesto zůstávají v extraligové tabulce na druhém místě.

Plzeň - Chomutov

Předposlední Chomutov dokázal na ledě druhé Plzně dvakrát vést o dva góly. Utkání dospělo až k samostatným nájezdům. Na západě Čech nakonec zůstal jen jeden bod.

Domácí měli v úvodu utkání více ze hry, promarnili ale několik šancí. Soupeř je za to potrestal v páté minutě, když Stránský dorazil do branky Raškovu střelu – 0:1. O 17 vtěřin později zvýšil na 0:2 Vantuch. Indiáni se pak dostali do hry a náskok Pirátů zkorigoval Indrák 1:2.

Ve druhé dvacetiminutovce přečkali hosté přesilovku Plzně pět na tři. Ve 34. minutě ale neuhlídali Gulaše, který střílel vyrovnávací branku 2:2. Vzápětí ale Chomutovu vrátil vedení Trefný 2:3 a další trefu přidal Sklenář – 2:4. Netrvalo dlouho a po vyloučení Peterse za posunutí branky snížil na 3:4 Němec.

V závěrečné části srovnal svým prvním gólem po návratu ze zámoří Moravčík - 4:4. Zápas pak dospěl do prodloužení a penaltového rozstřelu, při kterém uspěl jako jediný explzeňský Stránský – 4:5.

"Přijel houževnatý soupeř. Vstup do zápasu jsme měli katastrofální, soupeř to potrestal. O přestávce jsme si něco řekli. Pak jsme to zlepšili, ale za stavu 2:2 nesmíme dělat takové individuální chyby. Ale hodně dobré je, že když prohráváme 2:4, tak se do zápasu dokážeme vrátit a srovnat, i když soupeř velmi dobře bránil. Piráti byli pak při nájezdech šťastnější. Musím apelovat na lepší začátky třetin, to musíme zlepšit,“ sděluje trenér Plzně Ladislav Čihák.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner - Roubal. 

Chomutov: Peters - Knot, Jank, Buchtela, L. Kovář, Zeman, Dietz - J. Stránský, Raška, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Vantuch, Marjamäki - Klhůfek, Chlouba, Koblasa. 

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24