QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni váleli na ledu svého soupeře. Z Litvínova odjíždějí s výhrou 4:1

07.11.2020 17:56

První utkání po restartu se plzeňskému hokejovému týmu vyvedlo. Z Litvínova odjíždí s výhrou 4:1 a uloupenými třemi body. Góly tentokrát trefily Musil, Kodýtek a dva góly vstřelil Mertl.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Oba soupeři se do dlouhé koronavirové pauzy odebrali ve zcela opačném rozpoložení.

Verva Litvínov se od začátku sobotního střetnutí pokoušela zlomit prokletí, kdy ve třech posledních kolech vyšla zcela naprázdno. Plzeň vstupovala do zápasu na čele průběžné tabulky s bilancí šesti utkání, pěti výher a i prohrou s alespoň jedním získaným bodem.

Až do poslední chvíle se zdálo, že si Dominik Frodl udrží čisté konto, bohužel v poslední minutě zápasu podlehl a nulu muži s maskou Západočechů překazil dělovkou z pravého kruhu Oskars Cibulskis.

V zápase se dvakrát trefil Mertl, Litvínovu pak po jedné brance přidali ještě Kodýtek s Musilem. Jak se na ledě cítil střelec dvou branek Tomáš Mertl? „Měsíc bez zápasu byl asi trošku znát. I když se nedá úplně říct, že by první třetina byla vyloženě špatná, tak určitě chvilku trvalo, než si tělo na všechno zvyklo. My jsme od středy ale dobře trénovali. Jsme moc rádi, že jsme první zápas po restartu hned takto zvládli,“ uvedl po zápase Mertl.

Plzeň nadále drží povedou sérii, v pondělí ji navíc může na svém kluzišti prodloužit s Pardubicemi. Vítězným utkáním si upevnila své prvenství v tabulce. Plzeň vede s 18 body, Sparta má 15 bodů, třetí je Hradec Králové se 14 body.     

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24