Indiáni vedli v Kladně o tři branky. Nakonec se vracejí bez bodů

11.10.2019 20:40     11.10.2019 22:01

Dramatickou přestřelku viděli hokejoví fanoušci v Kladně. Jágrův tým dokázal za stavu 0:3 předvést obrat na 7:5.

1

Indiáni na kladenském ledě ztratili skvěle rozehrané utkání. Po vyrovnaném začátku šla Škodovka díky trefě Indráka do vedení. Druhý gól padl před koncem první třetiny, kdy se prosadil Němec.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pak plzeňský Pour zvýšil na 0:3. Tříbrankový náskok ale Západočechům vydržel jen krátce přes tři minuty, kdy na 1:3 upravil Stach. Domácí gól povzbudil a Jágr ve 30. minutě snížil na 2:3. Ve 36. minutě už bylo díky Redlichově střele k levé tyči Frodlovy branky vyrovnáno. O tři minuty později přidal další gól opět Stach – 4:3.

Přestřelka pokračovala i v závěrečném dějství. Po necelých dvou minutách zvýšil na 5:3 Redlich. Pak se konečně prosadili indiáni. Ve 43. minutě snížil Moravčík na 5:4. V 47. minutě Frodl inkasoval pošesté,když ho překvapil Kaut – 6:4. Gól si připsal také nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš, který proměnil trestné střílení 6:5. Brno si ale brzy vzalo dvougólový náskok zpět, když se v 53. minutě prosadil Machač, kerý upravil na konečných 7:5. 

"První třetina v našem podání byla výborná, měli jsme dobrý pohyb a myslím si, že jsme zaslouženě vedli 3:0. Do druhé třetiny jsme samozřejmě věděli, že výsledkově si tady Olomouc a Liberec natloukly, nechtěli jsme nic nechat náhodě a chtěli hrát pořád aktivně, přidat čtvrtý gól, ale nepodařilo se nám to. Bohužel jsme se sesypali ze smolného prvního gólu Kladna a absolutně nechápu proč. Kdyby to bylo poprvé, tak si řeknu, že se to stane. Ale tohle rozhodně není poprvé a určitě s tím musíme něco udělat,“ okomentoval utkání trenér Plzně Ladislav Čihák.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana, od 21. navíc A. Lakos - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Plzeň: D. Frodl - L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Budík, Vráblík, Pulpán, od 41. navíc Houdek - Gulaš, Mertl, M. Heřman - Indrák, V. Němec, Rob - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Roman Vlach, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24