Indiáni ztratili naději na Prezidentský pohár. V Litvínově padli 1:5

05.03.2019 19:59     05.03.2019 21:17

Plzeň se vrací ze severu Čech bez bodu. V posledním extraligovém kole bude hájit proti Karlovým Varům třetí místo v tabulce.

Plzeň - Litvínov

Modrobílí naskočili do předposledního utkání  základní části extraligy aktivně a vytvořili si několik šancí. Chyběl jim ale důraz před brankovištěm. Domácí naopak dokázali proměnit obě šance, které si vytvořili a díky Kašparovi a Douderovi odskočili o dvě branky – 2:0.

Ani ve druhé dvacetiminutovce se Západočechům nepodařilo překonat brankáře Januse. Znovu ale udeřili Chemici – Hanzl zvýšil na 3:0.

V poslední části zvýšil Trončinský na 4:0. Jedinou branku Plzně si pak připsal Eberle, který konečně našel recept na Januse – 4:1. Na 5:1 pak ještě zvýšil Strejček.

"Nebudu ani tak hodnotit průběh utkání, ale chci spíše doufat, že ten dnešní výkon našim hráčům trochu otevřel oči a uvědomí si, že především v závěru sezony se hraje hokej srdcem. A to jsme tam dnes neměli. Proto jsme prohráli. K tomu hokeji patří věci, které bolí. Jako je důraz před oběma brankami, bojovnost, zarputilost, koncentrace na defenzívu, ale ty v našem výkonu nebyly," okomentoval utkání trenér Jiří Hanzlík.

Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, L. Doudera, Strejček, Graborenko, Březák - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - L. Kašpar, J. Mikúš, Válek - J. Petružálek, M. Hanzl, Jícha - Jurčík, Havelka, Trávníček.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Stach, Pour - Eberle, V. Nedorost, Kodýtek - Indrák, Kracík, Kantner - D. Kindl, Preisinger, Kolda.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24