QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Instalace jeřábu na nádraží v Plzni je hotová. Začne oprava střechy a fasády

19.01.2022 13:40

Dvoudenní uzavírka parkoviště před plzeňským hlavním nádražím skončila v úterý 18. ledna. Parkoviště bylo uzavřeno z důvodu instalace jeřábů, které mohou stavbaři nyní využít na další rekonstrukce.

Jeřáb u nádraží_foto SŽ_1
Jeřáb u nádraží_foto SŽ_1Jeřáb u nádraží_foto SŽ_3Jeřáb u nádraží_foto SŽ_4Jeřáb u nádraží_foto SŽ_2Jeřáb u nádraží_foto SŽ_5Jeřáb u nádraží_foto SŽ_6

Ve dnech 17. a 18. ledna bylo u nádražní budovy v Plzni uzavřeno parkoviště, a to z důvodu instalace jeřábu. Uzavírka pro řidiče už skončila.

Stavbaři ze Správy železnic mají nyní k dispozici dva jeřáby a může začít další etapa rekonstrukce památkově chráněné secesní výpravní budovy, v rámci které projde kompletní proměnou střecha a fasáda.

Aktuálně jsou veškeré služby na plzeňském nádraží přesunuty do horní haly. Celá spodní hala se pro veřejnost uzavřela 10. ledna, zůstal v ní pouze koridor k výtahu.

Podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové potrvá uzavření spodní haly přibližně jeden rok. Práce na rekonstrukci výpravní budovy plzeňského hlavního nádraží začaly minulý rok v květnu a potrvají minimálně dva a půl roku. Cena celkových rekonstrukcí dosahuje 668 milionu korun.

IMG_5031

 

foto: SŽ, QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24