QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Interaktivní výstava Malý princ doputovala do Plzně - FOTKY

04.03.2022 8:07

Interaktivní výstava Elišky Podzimkové s názvem Malý princ je už v Plzni. Do západočeské metropole se přesunula po úspěchu nejen u nás, ale i v zahraničí.

TES_0267
TES_0267IMG_992787949F09-D209-4C72-97A9-A6D59C6DF59B 3MP islandPlakat PLZEN A1

Výstava se otevřela v plzeňské Papírně a k vidění bude až do 1. května. Výstavě dominují kombinované obrázky z knížky Malý princ s fotografiemi od uznávané ilustrátorky a fotografky. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace - odvážlivci mohou třeba vnořit ruce do obrovského mechového vejce, ohmatat ukryté zvířátko a zkusit jej nakreslit. 

3. března se návštěvníkům všech generací otevřel jedinečný svět plný fantazie. Magický les ozářený velkým měsícem, všude stromy a světýlka, mlha linoucí se po zemi a vůně šimrající v nose… „Koncept výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Cílem je především odstřihnout návštěvníky od každodennosti a aspoň na chvíli je vrátit do dětství,“ zve Eliška Podzimková.

Výstavě dominují obrázky z knížky Malý princ, které Eliška Podzimková připravovala na Islandu. Jde o kombinované fotografie s ilustracemi. Obrázky ožívají prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení do chytrých telefonů.

Například obrázek z pilotní kabiny letadla se začne hýbat tak, že letadlo prolétává krajinou, pilot manévruje a vše podkresluje zvuková stopa. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace.

Výstavu Malý princ již navštívilo přes 20 000 lidí – v Praze, Vídni, Litvínově, Opavě, Domažlicích či v Ostrově.

foto: pořadatel

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24