QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak připravit vlasy na léto?

07.07.2020 8:07     16.07.2020 20:00

Konečně tu máme krásné letní počasí. Nadšeně můžeme čerpat energii ze slunečních paprsků, pobývat celý den venku na zahradě, u bazénu nebo vyrazit na turistickou vycházku či cyklovýlet.

1

Takovýto pobyt venku je pro naše tělo prospěšný. Doplníme energii, přijdeme na nové myšlenky, odpočineme si od všedních povinností, naše kůže získá elegantní zlatavý nádech a třeba se i zbavíme dermatologických problémů. A co naše vlasy?

Jak snáší vaše vlasy letní počasí? Ne každý má to štěstí, že se na nich neprojevují žádné změny. Chcete vědět, jak v horkých letních dnech pečovat o svoji hřívu?

Přinášíme vám odborné rady.

Kvalita vlasů spolehlivě ukazuje i to, v jaké jste fyzické a psychické kondici. Ovlivňuje ji nejen stres a hormony, ale i nevhodná strava. Proto je nutné dbát na to, aby celé tělo včetně vlasových kořínků dostávalo dostatek živin. "Dopřejte si vitamín C třeba v kiwi, paprice nebo kapustě, vitamín E ve slunečnicovém oleji, mandlích a různých semínkách a nezapomínejte ani na železo, které je obsaženo například v játrech, červeném mase a luštěninách. Velmi důležitý je také zinek, získáme ho z masa, vajec, mléka nebo ořechů," uvádí lektorka a koučka Pavla Kavinová.

Vlasy se mohou mastit nebo být naopak velice vysušené. Jak o ně tedy v létě pečovat?

"Každý druh vlasů vyžaduje jinou péči," říká Pavla Kavinová, která se věnuje poradenství a svým klientům v Plzni, Doudlevecká 20 a dále uvádí, že základem je vždy:

 - Po mytí vlasů používat balzámy

- Vlasy fénujte vždy shora

- Před mytím si vlasy rozčešte

- Vlasy rozčesávejte od konečků a postupujte k temeni hlavy

- Umývejte vlasy pouze bříšky prstů, nikdy ne nehty, abyste nepoškodili pokožku hlavy

Chcete se dozvědět víc o péči o mastné či suché vlasy a další konkrétní rady, jak pečovat o vlasy v létě?  Informace najdete na blogu Pavly Kavinové zde.

Nejdůležitější je však vybrat správný šampon a kondicionér. I s tímto vám dovede Pavla pomoci.

Potřebujete  poradit v oblasti péče o vlasy nebo tělo?  

Pavla Kavinová je vám k dispozici v Plzni, Doudlevecká 20: po, pá 9-12, út, čt 13-16, středy jsou věnované osobním konzultacím, na které je třeba se předem objednat, využít můžete také poradenskou linku na telefonu 606 227 165. Více informací najdete zde.

FOTO: ilustrační

komerční prezentace

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24