QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak se Vám žije v Plzeňské aglomeraci? Sdělte to zástupcům města Plzně

20.11.2020 17:30

Nový průzkum zjišťuje, jak jsou lidé spokojeni se životem v Plzeňské aglomeraci. Odpovědi více než 3000 občanů mohou nastartovat změny k lepšímu.

červen 2018 (1109)

Jste spokojeni s kvalitou životního prostředí v Plzeňské aglomeraci? Je pro vás tato oblast atraktivní? Vyhovuje vám městská hromadná doprava? Na tyto a další dotazy mohou občané odpovědět v rámci průzkumu, který bude podkladem pro dokument Strategie Plzeňské aglomerace 2021+. Dotazník je k vyplnění na webu iti-plzen.cz do 13. prosince 2020.

V dotazníku se zástupci města ptají na oblasti životního prostředí, vzdělávání, podnikání, dopravy, sociálních služeb a podobně. Lidé v něm mohou ohodnotit, jaká opatření jsou podle nich pro další rozvoj území důležitá. Dotazník je jednoduchý a intuitivní, jeho vyplnění by nemělo zabrat více než 10 minut. 

„Do Plzeňské aglomerace spadá celkem 108 obcí, což je 22 procent obcí Plzeňského kraje. Na území aglomerace k 1. lednu 2019 žilo 309 tisíc obyvatel. Stejně jako u nás v Plzni, tak i v menších městech a obcích je důležité vědět, co občané chtějí, rozhodnutí se nedají dělat od stolu. Proto se opakovaně ptáme na jejich názory, podle nichž můžeme postupovat při dalším návrhu, nač se soustředit,“ uvádí primátor Plzně Martin Baxa.

Na dokumentu Strategie Plzeňské aglomerace 2021+ pracuje město v souvislosti s novým evropským dotačním obdobím 2021 - 2027. Ohledně toho, kolik by do Plzeňské aglomerace v novém dotačním období mohlo směřovat peněz, se v současné chvíli stále jedná. V minulém programovém období 2014 - 2020 byly do území z nástroje ITI investovány zhruba 4 miliardy korun.

„Díky dotazníku zjistíme, která ze stanovených opatření vnímají lidé jako přínosnější, a na která bychom se měli více zaměřit,“ vysvětluje Erich Beneš, ředitel Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně. 

 

Foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24