QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Jak to nyní vypadá v Itálii? Report přímo z místa - FOTO

28.07.2021 14:30

Jak to aktuálně vypadá v Itálii a jaká jsou zde platná omezení vám prozradí naše redaktorka, která se vydala k jezeru Lago di Garda a dále cestovala do kempu, který se nachází v oblasti Benátska.

5
CG0A0618CG0A0626451231234CG0A0621

Jedna z našich redaktorek právě tráví svou letní dovolenou v Itálii. Její první zastávkou bylo jezero Lago di Garda.

"Pláže u jezera jsou plné, všude je mnoho lidí," sděluje redaktorka. 

Konečnou zastávkou byl kemp v oblasti Veneto. "Zde je naopak méně lidí než obvykle. Určitě je tady o hodně méně českých turistů, pořád je zde ale mnoho Italů a Němců. V kempu jsou také Dánové a nově hodně Holanďanů," doplňuje informace redaktorka.

CG0A0618

 

Jak to vypadá v Itálii s omezením? "Žádná výrazná omezení tady nepociťujeme. Podobné jako u nás – roušky, rozestupy, dezinfekce. Do vnitřních prostor se musí nosit roušky, není nutné mít respirátor. Týká se to obchodů, restaurací, všech vnitřních prostor jako jsou recepce apod. Všude u těchto prostor jsou cedule upozorňující na platná opatření – roušky a rozestupy většinou 1 metr, u vchodu jsou dezinfekce. V restauracích jsou dál od sebe stoly apod.," vysvětluje redaktorka.

1

 

Do Itálie aktuálně platí povinnost před vstupem na území Itálie vyplnit a odeslat digitální elektronický formulář, tzv. digital Passenger Locator Form, který je k dispozici zde. Dále je potřeba se na hranicích prokázat  negativním testem (antigen či PCR), který nesmí být starší 48h, covidem prodělaným v posledních 180 dnech nebo ukončené očkování druhou dávkou (14 dní od aplikace). Výjimku mají děti do 6 let v doprovodu rodičů nebo opatrovníků.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24