Jak vypadala Plzeň před rokem 1989? Odhaluje to výstava v sadech - FOTKY

08.01.2019 10:54

V letošním roce si budeme připomínat výročí 30 let od událostí roku 1989. Jak se proměnila od té doby Plzeň? Můžete to posoudit díky originální výstavě v centru města.

1
13245

Expozice fotografií na několika panelech je aktuálně před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech. K vidění bude až do konce ledna.

"Výstavu připravilo nakladatelství Starý most za podpory města Plzně a Archivu města Plzně, jenž dodal pro výstavu fotografie. Akce je první připomínkou města Plzně k 30. výročí událostí roku 1989," říká Adriana Jarošová z plzeňské magistrátu s tím, že výstavu inicioval Odbor prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně.

Podkladem pro expozici byla publikace ´Procházka Plzní před rokem 1989´, kterou vydal Starý most v roce 2011. Výstavu tvoří fotografie s popisným textem a doplňují je perličky.

"Málokdo si uvědomí, jak moc se za posledních 30 let Plzeň proměnila, kolik šedivých a otlučených omítek zmizelo, kolik nových věcí se podařilo vybudovat, jak celé město a především jeho centrum zkrásněly, vybarvily se, procitly,“ říká Zdeněk Hůrka z nakladatelství Starý most. "Pokud si přece jen myslíte, že se zas až tolik nezměnilo, projděte si na panelech této výstavy ulice Plzně před rokem 1989 a zavzpomínejte, jak to tehdy ve městě vypadalo,“ dodává.

FOTO: Adriana Jarošová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24