QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaká je budoucnost sokolovny v Rokycanech? Nejspíš dojde na opravy

14.06.2019 8:01

Vedení Rokycan opět diskutovalo o budoucnosti tamní sokolovny. Ve hře je momentálně takzvaná malá oprava, která by měla vyjít na zhruba 10 milionů.

sokolovna rokycany

Sokolovnu opět řešili na svém jednání rokycanští radní. Vedle možné velké rekonstrukce nebo výstavby zbrusu nového objektu se sálem za stovky milionů probírali i úplně nový návrh. Podle něj je možné připravit i takzvanou malou opravu.

"Jednalo by se o opravu, která by umožnila začít sokolovnu používat co nejdříve, odhadem do jednoho roku, nejpozději od září 2020,“ vysvětluje starosta Václav Kočí s tím, že sál městu citelně chybí. Opravy by řešily zatím jen havarijní stav budovy, opravily by se tak poškozené střešní a stropní konstrukce. "Sokolovna by díky tomu mohla být poměrně rychle v provozu a až poté můžeme dál řešit, zda následně udělat kompletní rekonstrukci objektu nebo zda se v Rokycanech vystaví třeba nový kulturní dům,“ vysvětluje starosta.

Radní města schválili, že nechají k malé opravě vypracovat projektovou dokumentaci, která radnici vyjde asi na 150 tisíc korun. Projekt ukáže pravděpodobný rozsah prací a jejich přesnou cenu. Samotná oprava by podle odhadů odborníků měla vyjít asi na 10 milionů korun. Návrh bude ještě projednávat zastupitelstvo města.

FOTO: fcb TJ Sokol Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24