QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jarní počasí se na čas loučí! Víkend přinese ochlazení i déšť

28.02.2019 7:02

Jarní počasí, které v posledních lámalo teplotní rekordy, se na nějakou dobu loučí. Podle nové týdenní předpovědi přijde už s víkendem ochlazení...

FOTO_QAP_CZ (5)

Ve čtvrtek bude ještě jasno až polojasno a teploty se dostanou mezi 14 až 18 stupňů. Postupně ale bude přibývat oblačnost a objevit se může také déšť.

V pátek už bude zataženo až oblačno, na většině území musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami. K večeru by mohly být srážky na horách i sněhové. V noci naměříme 7 až 3 stupně, přes den 7 až 11.

Sobota bude ve znamení oblačné oblohy, sem tam by mohlo být i polojasno. Ojediněle se vyskytnou přeháńky, od středních poloh by mohly být i smíšené. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +4 stupně až 0, nejvyšší denní vystoupí 4 až 8.

Také neděle přinese oblačnou až zataženou oblohu a déšť nebo přeháňky. V noci klesnou teploty mezi 6 až 2 stupně, přes den se vyšplhají mezi 8 až 12. Hodně podobné to bude i v pondělí, každopádně teploty by se mohly odpoledne dostat až k 15 stupňům.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, přechodně místy až polojasno. Zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +5 až 0 °C, později při přechodně zmenšené oblačnosti až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24