Je tady první květnový pracovní týden. Jaké bude počasí?

02.05.2022 6:01

Pálení čarodějnic a první máj se povedl, alespoň co se týče počasí. A jak bude vypadat první květnový pracovní týden? Čtěte nejnovější předpověď počasí pro Plzeň a Plzeňský kraj.

DSC_5865

Po celý první květnový týden má být znovu proměnlivé počasí, střídat se bude sluníčko, oblačno a přijdou i přeháňky a bouřky. Po celý týden mají být ale příjemné teploty.

V pondělí bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a ojediněle se mohou objevit bouřky. Oblačnost má k večeru ubývat. Teploty budou ale příjemné, budou se pohybovat mezi 17 až 20 °C, na horách 12 až 15 °C.

V úterý bude podle předpovědi také spíše oblačno, počítat musíte s přeháňkami a místy i bouřkami. Nejvyšší denní teploty budou podobné jako v pondělí, a to 16 až 20 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu mohou ale přijít ojediněle silné bouřky doprovázené přivalovými srážkami.

I ve středu a ve čtvrtek bude polojasno až oblačno a teploty přes den 16 až 20 °C. K závěru týdne mají být srážky četnější. S bouřkami se setkáme po celý týden. A ani o dalším víkendu se počasí výrazně nezmění.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24