QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jedinečný večer. Kladrubským muzeem se nesly tóny klavíru

12.01.2019 17:01

Pro změnu úplně jiný žánr! V kladrubeském muzeu se sešli posluchači vážné hudby, aby si vychutnali zimní podvečer jedinečných skladeb Janáčka, Ščedrina či Rachmaninova v podání Lindy Cohanové.

DSC_0734

Mladá klavírní virtuoska Linda Cohanová vystoupila v kladrubském muzeu v tomto týdnu. Na  její kocert se vydala dvacítka posluchačů, ketrá mohla ocenit skvělé skladby známých autorů jako například L. Janáčka, R. Ščedrina či  či S. Rachmaninova.

"Koncert byl opravdu povedený, Linda za poslední dva roky, kdy v muzeu vystupovala, ušla velký kus cesty a je na ní znát, že to co dělá, dělá ráda. A nutno dodat, že to dělá dobře. Každopádně ale Kladrubáci doufají, že se v letošním roce kultura v muzeu konečně rozšíří i na jiné sféry a do městského střediska kultury budou moci chodit i jiné skupiny lidí, s jinými zájmy než je vážná hudba. Ať  už třeba ze sportovních oborů či noví cestovatelé a umělci, kteří nejsou jen staří známí. Že muzeum prostě bude pro všechny kategorie a žánry beze zbytku a výjimek," vyjádřila svůj názor i pochvali kladrubská návštevnice koncertu Monika Šavlová.

Martina Sihelská

Foto: Monika Šavlová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24