Jezdíte za prací do Německa? Pozor na policejní kontroly

14.11.2017 13:31

Policie rozjela na silnicích speciální kontroly. Zaměřené jsou na řidiče, kteří míří za prací do Německa. Největší problémy jsou s rychlostí. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_PČR

Policie na Domažlicku v posledních dnech rozjela hned dvě speciální dopravně bezpečnosntí akce. V obou případech se hlídky zaměřily na kontroly řidičů, kteří jezdí za prací do sousedního Německa.

V prvním případě byli policisté v terénu v podstatě celý den, ve druhém případě se pak na šoféry soustředili v nočních hodinách. "Policisté se zaměřili na dodržování rychlostních limitů a způsob jízdy vozidel respektive osob dojíždějících za prací do Spolkové republiky Německo," potvrzuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ve skoro třech čtvrtinách případů zjistily hlídky problémy a nepadaly zdaleka jen pokuty. "Sedmadvacet přestupků vyřešili na místě v příkazním řízení příkazovým blokem v úhrnné částce 13 700 korun, sedm přestupků oznámili správnímu orgánu k projednání. Ve čtyřech případech policisté udělili kauci v celkové výši 35 tisíc korun," shrnuje policejní mluvčí s tím, že v drtivé většině přestupků šlo o nedodržení stanovené rychlosti.

V souvislosti s výsledky i s aktuální situací na silnicích, budou další obdobné akce následovat nejspíš hodně brzy. "Policisté upozorňují, že obdobné akce se budou v brzké době opakovat," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24