QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jiří Končel představil životní dílo v plzeňské Vinotéce a Galerii Hess - FOTKY

14.03.2022 9:39

Ve čtvrtek 10. března se v plzeňské Vinotéce a Galerii Hess uskutečnila vernisáž výstavy "Svět v barvách“. Barevná plátna předního západočeského malíře Jiřího Končela na návštěvníky zapůsobila nepřehlédnutelnou dynamikou.

Končel_foto (11)
Končel_foto (11)Končel_foto (17)Končel_foto (12)Končel_foto (7)Končel_foto (6)Končel_foto (1)Končel_foto (8)Končel_foto (16)Končel_foto (5)Končel_foto (3)Končel_foto (13)Končel_foto (2)Končel_foto (15)Končel_foto (26)Končel_foto (18)Končel_foto (19)Končel_foto (20)Končel_foto (21)Končel_foto (22)Končel_foto (23)Končel_foto (25)

Ve čtvrtek 10. března představil přední západočeský umělec Jiří Končel své životní dílo na výstavě "Svět v barvách". Na vernisáž dorazilo mnoho návštěvníků, vystavené obrazy se moc líbily a někteří návštěvníci se hned zajímali o koupi některých děl. Vernisáže se účastnil také pan Karel Havlička ze Sdružení výtvarníků ČR, ve kterém je Jiří Končel také členem.

Všechny Končelovy obrazy se vyznačují dynamikou, pohybem těl a mimikou tváří až k expresi. Je to odezva na současný život přenesená do vzdálených zemí a přitom zpracovaná Středoevropanem. Tato tvorba je psychicky velmi vyčerpávající a tak jako protipól maluje Jiří Končel barevné, jasné krajiny, které vás vtáhnou do malovaného okamžiku.

Výstava v plzeňské Vinotéce Galerie Hess, Na Roudné 59, potrvá až do 15. května, dostupná bude všední dny od 10 do 17 hodin. Na místě můžete ochutnat také moravská vína od Miroslava Kovacse z Dolních Dunajovic.

 

foto: V. Křivka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24