QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

JOSKA v Bodenmaisu - slavná sklárna už 60 let vyrábí umělecké sklo

02.12.2021 15:25

Firma JOSKA Kristall, která vznikla v roce 1960 jako provozovna jediného muže v obyčejném kurníku, neustále rozvíjela svůj kreativní potenciál až po dnešních 200 zaměstnanců a nepřestává se rozvíjet i nadále.

Joska3
013501700183JoskaJoska2Joska30160kinderland_0100kristallgaleria2kristallgaleria3

Křišťál fascinuje. Čirý a průzračný, křehký a zároveň masivní, chladivý aniž by byl studený, s ušlechtilým leskem, hraje si se světlem, láme sluneční paprsky a odráží je ve spektru barev zpět – tím vším vytváří křišťál svou dokonalost. Sedm století sklářské tradice v Bodenmaisu mluví samo za sebe – u Josky v Bodenmaisu si sklářští umělci nechávají při práci nahlížet přes rameno a ukazují tak cestu skla od ohnivě zbarvené tekuté hmoty až po vzácný hotový výrobek.

V roce 1993 rozšířila firma JOSKA svůj podnik o výrobní a prodejní centrum na zelené louce a se 75.000 čtverečními metry se stala magnetem pro turisty na velmi frekventované turistické trase. Před branami Bodenmaisu od té doby láká Joskův ráj skla nejrůznějšími prodejními výstavami, zážitkovou gastronomií i nápaditým hřištěm pro nejmenší.

Již od roku 2003 vede firmu Josef Kagerbauer junior a směle míří do 21. století s mladým flexibilním managementem a cílem spojit tradiční řemeslo s moderním designem.

JoskaJoskův zážitkový svět v Bodenmaisu přináší fascinaci neobyčejností. Návštěva u foukačů skla, sledování broušení, rytí a malování skla, to vše je fascinujícím zážitkem, který  inspiruje k vlastním činům: při foukání skla pro návštěvníky si každý může zhotovit svůj vlastní výrobek! Je to jiskřivý svět, který stejně jako křišťál nadchne svou mnohostranností. Ať se jedná o  vkusné vinné sklenky, lesklé svícny, sofistikované křišťálové lustry nebo skleněné dekorace do bytu, nabídka nenechá žádné přání nesplněno – s prožitkem a všemi smysly.

JOSKA Bodenmais je světovým lídrem na trhu se skleněnými trofejemi. K zákazníkům patří firmy světové úrovně. Hvězdy z oblasti sportu, společenského dění i byznysu jako Sebastian Vettel, švédská královna Silvia, Andreas Gabalier, Günther Jauch nebo Arnold Schwarzenegger jsou vlastníky trofejí JOSKA. Světoznámá je křišťálová koule Světového poháru FIS, kterou jsou již mnoho let oceňování nejlepší lyžaři. „Naše nadšení pro křišťál chceme předávat dál,“ říká šéf firmy a designér Josef Kagerbauer. „Trofej má překvapovat svou jedinečností a zdobit tak vyznamenaného majitele“.

Velká šíře sortimentu a exkluzivita nabídky u Josky v Bodenmaisu je korunována mimořádně příznivými cenami při prodeji přímo v dílně, na různých jarmarcích, nebo v rámci speciálních nabídek na jednotlivé části sortimentu.

kristallgaleria3

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24