Judo je v kurzu! Stovky dětí změřily síly v Plzni - FOTKY

24.02.2020 9:34

Hala plzeňského sportovního gymnázia hostila Memoriál Vladimíra Beneše, kterého se zúčastnili mladí judisté nejen z Plzeňského, ale i z Karlovarského a Jihočeského kraje.

3
321

Díky úspěchům olympijského vítěze Lukáše Krpálka zájem o judo rychle roste. Potvrzuje to i účast dvou stovek dětí na víkendových závodech na sportovním gymnáziu v Plzni. Memoriál Vladimíra Beneše se zde konal druhým rokem a zúčastnily se jej především děti a mládež z Jihočeského, Karlovarského a samozřejmě Plzeňského kraje.

Na pět stovek diváků sledovalo boje téměř 250 mladých judistů. "Judo je nyní díky úspěchům Lukáše Krpálka na vzestupu a jsem rád, že jsme v Plzni zachytili trend a tyto závody dokazují, že máme talentované děti plné odhodlání,“ sděluje první náměstek primátora Plzně Roman Zarzycký, který si na akci odskočil krajského volebního sněmu.

Závodů se zúčastnil také Šimon Lintimer, vnuk již zesnulého propagátora juda, aktivního sportovce a trenéra Vladimíra Beneše, který ukázal svůj um hlavně v počátečních kolech.

Po skončení turnaje proběhl společný trénink judistů, do kterého se zapojilo přes sto závodníků a závodnic.

Klání organizoval za podpory sportovního gymnázia Judoclub Plzeň. Záštitu nad ním převzal Roman Zarzycký, který také předal ceny nejúspěšnějším účastníkům.

FOTO: Hana Rubášová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24