QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Juniorfest startuje už v pátek 6. listopadu, nabídne živé přenosy

04.11.2020 14:04

Již od tohoto pátku 6. listopadu až do čtvrtka 12. listopadu můžete sledovat živé přenosy ze speciálně zřízeného studia Juniorfest LIVE každý den od 16 do 18 hodin na www.juniorfest.cz.

juniorfest

Festival se měl od 6. do 12. listopadu odehrávat v pěti městech Plzeňského kraje. Situace kolem pandemie viru covid-19 a související vládní restrikce však donutili organizátory přesunout jej kompletně do online prostoru a nabídnout jiný koncept, než na jaký byli návštěvníci od roku 2008 zvyklí.

Festivalové studio se dvěma stagemi a moderátory v zastoupení Matyáše Valenty, Naomi Adachi a mnohých dalších vznikne v plzeňském DEPO2015 a bude přenášet živá setkání s osobnostmi dětského filmu. Nabídne i ojedinělé workshopy, soutěže, živý chat nebo zábavné programy, při kterých se diváci naučí tancovat. "Letošní ročník je přelomový. Z festivalu, který se dvanáct let odehrával v pěti městech Plzeňského kraje, se v letošním roce stává festival s celorepublikovým dosahem. Teď budeme netrpělivě čekat, zda naše nabídka v podobě živých přenosů diváky osloví. Věřím, že budeme úspěšní," sdělil Michal Šašek, výkonný ředitel Juniorfestu.

Během živých přenosů nebudou chybět ani filmy. "Se zástupci České televize jsme vyjednali poskytnutí animovaného seriálu Kosmix. Hlavnímu hrdinovi, robůtku Kitovi, propůjčil hlas Vojta Kotek. Nejmenší diváci se mohou však těšit i na kreativní sérii Herní slabikář,"uvedla Barbora Kyas, programová ředitelka festivalu.

Děti si budou moci vytvořit vlastní animovaný film s nástroji dostupnými doma. V úvodním dílu hned v pátek 6. listopadu se dozví, co vše k tomu potřebují a každý následující díl je postupně provede výrobou. Jako další si organizátoři připravili workhop na rozpohybování postavičky Pana Tau. Budete potřebovat jen dvě kolečka ze čtvrtky, lepidlo, tužku, fixy a provázek. Právě postavička Pana Tau se dočkala svého seriálového pokračování! Nový Pan Tau vystupuje v roli školního maskota a loutkového panáčka vybaveného magickou mocí. Zjevuje se studentům vždy, když hrozí nesnáze a snaží se jim pomáhat. Vetšinou to ale dopadá jinak, než by člověk očekával a dochází k roztomilým nedorozuměním.

Foto: Juniorfest

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24