QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Juniorské týmy atletů převzaly poděkování za reprezentaci kraje - FOTKY

08.10.2021 11:46

V letošním roce se junioři a juniorky AK Škoda Plzeň umístili na mistrovství České Republiky družstev na medailových pozicích. Převzít poděkování si přišli včera 7. října na krajský úřad.

AK Škoda Plzeň_poděkování_3
AK Škoda Plzeň_poděkování_1AK Škoda Plzeň_poděkování_3AK Škoda Plzeň_poděkování_2

Na krajském úřadě se sešli nejlepší sportovci v kategoriích mládeže, aby převzali poděkování za reprezentaci Plzeňského kraje.

„Pro Plzeňský kraj je velmi důležité, aby mladí a talentovaní sportovci měli dostatečné zázemí nejen na přípravu, která je základem úspěchu, ale všeobecné podmínky k dalšímu vzdělání a mohli tak i v dospělosti pracovat v oblasti sportu a předávat své zkušenosti dalším generacím,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast školství, mládeže a sportu Rudolf Salvetr a dodává: „Rád bych touto cestou poděkoval také trenérům a rodičům, kteří poskytují těmto úspěšným mladým lidem zázemí.“

Za juniorské týmy přišly převzít poděkování s dary Viktorie Jánská, Daniela Volná, Kateřina Matoušková a Petra Sičaková. Za juniory Jakub Peterka, Phillippe Carpentier, Štěpán Trávníček a Nick Vránek.

Juniorky s velkým náskokem před týmem Olympu Brno získaly zlatou medaili, junioři pak medaili bronzovou. Z juniorek se v letošním roce Kateřina Matoušková a Petra Sičaková zúčastnily mistrovství Evropy atletů do 23 let v estonském Tallinnu. Obě atletky pak také reprezentovaly ČR na mistrovství světa v keňském Nairobi, kde se umístily v první desítce. Mezi juniory na republikovém mistrovství zazářili běžci na 800m a 1500m Phillippe Carpentier a Štěpán Trávníček, ve skoku dalekém a sprintech na 100 a 200m Jakub Peterka.

 

foto: KÚPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24