QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam na střední školu? SOUE na Vejprnické láká na den otevřených dveří

18.01.2019 14:36     30.01.2019 16:55

Střední odborné učiliště elektrotechnické v Plzni na Vejprnické láká na den otevřených dveří. Zájemci si prohlédnou celý areál. Jde o poslední termín před podáváním přihlášek.

2

Pololetní vysvědčení je za dveřmi a žákům devátých tříd se tak velmi rychle blíží doba, kdy se budou muset definitivně rozhodnout, na které střední škole budou pokračovat ve studiu. Rozhodování může ve velkém ulehčit, pokud se s konkrétní školou a jejím chodem seznámí osobně.

Na den otevřených dveří tak nyní láká Střední odborné učiliště elektrotechnické v Plzni na Vejprnické. Proběhne 1. února od 8 do 14 hodin. 

„Zájemce seznámíme s tím, co nabízíme za obory, jaké jsou podmínky pro přijetí a s celkovým chodem školy. Bude také možnost prohlédnout si odborné učebny a dílny s tím, že tam budou příslušní pracovníci, kteří k jednotlivým oborům podají bližší informace. Rodiče s dětmi se dozví, jaké je následné uplatnění po absolvování,“ láká na den otevřených dveří ředitel SOUE Jaroslav Černý.

Rozsah nabízeného studia je velmi široký. „Jsme elektrotechnická škola a, jak z názvu plyne, učíme jak obory tříleté jako je elektrikář, silnoproud, slaboproud nebo elektromechanik. V té tříleté verzi pokrýváme celou škálu elektrotechnických oborů. V maturitní verzi, která je čtyřletá, kromě oboru silnoproud a slaboproud, se zaměřujeme i na výpočetní techniku a především na oblast počítačových sítí, automatizační techniku, dále pak telekomunikační techniku. Máme i jeden obor, který je kombinací elektrikáře a instalatéra,“ přibližuje ředitel školy.

SOUE dokonce nabízí i unikátní možnost, kdy studenti mohou získat jak výuční list, tak maturitu. „U některých oborů máme povolený experiment, kdy po úspěšném absolvování třetího ročníku se mohou studenti přihlásit k závěrečné zkoušce, získat výuční list, následně pokračovat do čtvrtého ročníku a získat i maturitu. Pokud je tedy student úspěšný u obou zkoušek, tak za čtyři roky získá jak výuční list, tak maturitu,“ vysvětluje Jaroslav Černý.

Škola navíc umožňuje i dálkové studium. O studenty je navíc postaráno se vším všudy. „Dá se říct, že máme studenty nejen z Plzně ale z celého Plzeňského kraje a dokonce i studenty z jiných krajů. Nabízíme jak ubytování, tak stravování, takže je o studenty postaráno komplexně,“ upozorňuje ředitel SOUE.

Střední odborné učiliště elektrotechnické navíc spolupracuje zhruba padesáti různými firmami, kam dochází naši studenti v průběhu studia na praxi. V mnoha případech se tak stává, že si student už v průběhu praxe domluví i pracovní místo do budoucna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24