Kam vyrazit na Nový rok? Podívejte se na přehled akcí v regionu

31.12.2018 8:01

Po silvestrovských oslavách ovládnou Plzeňský kraj nejrůznější akce. Chystají se ohňostroje i pochody. Podívejte se na tipy na novoroční akce z celého regionu...

5

Plzeň - Už pošesté rozzáří nebe nad Plzní Novoroční ohňostroj. Předcházet tomu bude i odpolední program. Více se dozvíte zde.

Plzeň - U Kamenného rybníka se chystá Novoroční běh. Na výběr budou trasy pro začátečníky i pokročilé. Start je v 15:00.

Plzeň - I 1. ledna 2019 se bude konat tradiční pochod Klubu českých turistů z Bolevce do Bolevce. Start je v 9 hodin na ranči Šídlovák. Vybrat si můžete ze tří různě dlouhých pěších okruhů. Připravený bude i doprovodný program.

Mouřenec - Komentované prohlídky kostela a kostnice budou probíhat od 11 hodin. Ke kostelu je možné přijet autem po silnici od annínského koupaliště.

Klatovy - Kulturní program bude probíhat na náměstí od 17:30 v podání skupiny PERUTĚ, následovat bude v 18:00 přání starosty a ohňostroj. Pak bude pokračovat kulturní program.

Chanovice - Ve skanzenu Chanovice proběhne představení betlému řezaného v životní velikosti do 17:00. Vstupné je 40 a 20 korun.

Stříbro – Tradiční rozlévání novoročního punče začne 1. ledna v 15 hodin u stříbrské radnice. Na místě budou ke koupi také hrnečky s letopočtem a znakem města, pro děti je přichystaný teplý čaj. V 17 hodin bude ohňostroj.  

Černošín – Novoroční výšlap na Vlčí horu se uskuteční na Nový rok v Černošíně. Sraz je v tak zvané konírně – u průjezdu Městského úřadu ve 13:00.

Planá – Tradiční novoroční ohňostroj se uskuteční na Nový rok na náměstí Svobody v Plané. Chybět nebude svařené víno a občerstvení. Začátek je v 18 hodin. 

Halže – Krasová turistika Halže spolu s obecním úřadem Halže pořádají tradiční novoroční pochod Halžský trojúheník. Start je 1. ledna od 13 do 13:30 hodin před restaurací U dubu v Halži. Na trase je zajištěno občerstvení.

Tachov – Vítáme nový rok se jmenuje charitativní akce, jejíž výtěžek půjde slečně, upoutané na invalidní vozík. Akce začne ve 13 hodin na tachovském náměstí, jako každoročně se bude dobrovolným přispěvatelům podávat gulášová polévka a svařák. O kulturní program se postará Tachovský dětský sbor. Akci moderuje David Petřík. Za peněžité příspěvky předem děkují štamgasti tachovské Restaurace U Štěpána – pořadatelé celé akce. 

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24