QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Kam vyrazit na Tachovsku? Přinášíme přehled akcí

28.01.2020 9:54

Děti si mohou o pololetních prázdninách vybrat z celé řady akcí. Pestrý program nabízí knihovna v Tachově. Chystá se také koncert Poutníků, masopust v Sulislavi nebo bál na zámku v Boru.

IMG_0232

Kladruby zvou na koncert ZUŠ
Kladruby - Pololetní koncert žáků umělecké školy ve Stříbře  se bude konat v sále kladrubského muzea ve středu  29. ledna od 17 hodin.

Pololetní prázdniny s knihovnicemi

Tachov - Pololetní prázdniny si můžou 31. ledna užít děti z prvního stupně základních škol v Tachově s tamní knihovnou. Pracovnice nabídnou dětem pestrý program v podobě bruslení, bowlingu,  rukodělných dílen, a  to i s obědem. Více informací na telefonním čísle 374 722 611.

Dětský karneval v Kladrubech
Kladruby – Regionální muzeum Kladrubska a město Kladruby zvou všechny děti na karneval, který se bude konat  v sobotu 1. února od 14:30 hodin v kulturním domě Kladruby. Na programu bude vystoupení Řimbaby, soutěže, diskotéka, na místě bude i prodej dobrot a cukrové vaty,  a mnoho dalšího.

Městský ples ve Stříbře
Stříbro - Městský ples plánují ve Stříbře na 1. února od 20 hodin. Akce se koná v tamním kulturním domě, k tanci i poslechu zahraje KT band. Hostem večera bude elektrické smyčcové trio Inflagranti. Vstupenky za 250 korun zakoupíte v kanceláři MKS ve Stříbře.

Městský bál na zámku

Bor - Městský bál ve stylu 30. a 40. let minulého století se bude konat v borském zámku 1. února od 20 hodin. Vstupné činí 200 korun a návštěvníky čeká zajímavý program a hodnotné ceny.

Historie dámské módy
Černošín - Výstava Historie dámské módy je  v černošínském muzeu. Návštěvníci můžou vidět část soukromé sbírky Jiřího Sauka z Branky, který přivezl dobovou módu, například viktoriánské šaty z roku 1870, nebo šaty z doby edvardovské z roku 1907. Na výstavě jsou i doplňky jako kabelky, šperky, klobouky. Výstava potrvá v Černošíně až do 29. února.

Přimda - matka českých hradů se smutným osudem
Přimda - Muzeum Českého lesa v Tachově zve na vernisáž výstavy Přimda - matka českých hradů se smutným osudem, která se bude konat 4. února od 17 hodin.  Na této první výstavě o Přimdě se návštěvníci mohou seznámit se s bohatou historií hradu, jeho stavební podobou, včetně oněch zničujících zásahů z druhé poloviny 20. století. Vedle množství archeologických nálezů bude k vidění i soubor historických vyobrazení a fotografií či  model možné podoby hradu v závěru 16. století. Výstava potrvá do 22. března.

Výstava stříbrského fotoklubu
Stříbro - Členové stříbrského fotoklubu chystají další výstavu. Výstava neponese souhrnný název, fotografové se domluvili, že každý nich přinese všehochuť z loňského roku, snímky, ke kterým má fotograf nějaký vztah. Vernisáž výstavy je plánována na středu 5. února od 17 hodin v prostoru stříbrské knihovny. Potrvá až do 26. března.

Výstava vah a závaží ve stříbrském muzeu
Stříbro – Výstava vah a závaží je k vidění v muzeu  ve Stříbře. Na místě jsou historické váhy na různé produkty, na cukr, mouku, maso,  a další potravinu, tabák, či dokonce opium, na to jsou váhy z akátového dřeva. Maminky mohou nostalgicky zavzpomínat u vah pro novorozence, muži se rádi podívají na staré váhy na ryby.

Akce Kámen

Tachov - V úterý 11. února se v Muzeu Českého lesa v Tachově bude konat beseda s autorkou výstavy Akce  Kámen - Falešná hranice s paní Václavou Jandečkovou. Autorka návštěvníky seznámí se svou badatelskou prací a svými publikacemi. Výstava potrvá v muzeu do 16. února. Zavede vás do let 1948 a 1951, kdy se děly různé utajované zločiny. Dozvíte se také, že falešné hranice jsou spojeny i s tachovských regionem, například s místy Pavlova Huť či Jalový Dvůr.

Poutníci

Tachov - Koncert k 50. výročí založení kapely Poutníci se bude konat v tachovském areálu Mže 13. února od 19 hodin. Kapela má za sebou 4 000 koncertů a prodala více než sto tisíc CD nosičů.

Večer s astrologem 

Bor - Večer s astrologem je naplánován na pátek 14. února od 17 hodin v Kino klubu v Boru. Večerem návštěvníky provede zpívající novinář Richard Sacher, který se astrologii věnuje už od roku 2001. Povypráví veselé příhody z praxe, zasvětí do tajemství astrologie a také zazpívá. Vstupné je 250 korun, v ceně je zahrnuto občerstvení. Počet míst omezen, zajistěte si včas vstupenku v kanceláři MKS v Boru, nebo na tel: 374 790 459.

Rybářský ples

Stříbro - Tradici Rybářských plesů dodržují ve Stříbře. Letos se koná 22. února od 20 hodin ve stříbrském kulturním domě. Hrát bude Amati band a vstupenky zakoupíte za 120 korun v kanceláři Rybářského svazu v Plzeňské ulici nebo v kanceláři stříbrského kulturního střediska v prvním patře kina Slavia. 

Masopust  v Sulislavi
Sulislav - Jeden z nejstarších masopustů v regionu se odehraje 22. února v Sulislavi a půjde o 235. ročník. Sraz masek je ve 13 hodin na návsi. Občerstvení s muzikou zajištěno!

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24