Kam vyrazit na výlet v Plzni a okolí? Vyzkoušejte tipy dopravních podniků

02.06.2020 7:16

PMDP spustily na svém webu novou sekci s tipy na výlety, na které lidé dojedou některou z linek veřejné dopravy. Své tipy sem mohou navíc doplňovat sami cestující.

1

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) spustily na svých webových stránkách v záložce Zábava novou sekci s názvem Výlety s PMDP. Nejen Plzeňané, ale i turisté, tak získají inspiraci pro využití volného času v západočeské metropoli a okolí.

"Přinášíme tipy na výlety, na které není třeba cestovat daleko za hranice Plzně a kam lidé dojedou bez starostí některou z linek městské veřejné dopravy,“ říká Roman Zarzycký, první  náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, a dodává: "Seznam výletů plánujeme postupně doplňovat a uvítáme i nápady od samotných Plzeňanů. První tři autory, kteří se s námi podělí o svůj oblíbený výlet, který následně zveřejníme na našich webových stránkách, odměníme pěknými cenami.“

Výlety jsou rozděleny do několika sekcí, ve kterých si zájemci vyberou výlet podle vzdálenosti nebo typu – vydat se mohou například za výhledy, gastronomickými cíli nebo za poznáním.  Každý výlet obsahuje několik základních údajů, jako je výchozí a koncový bod, délka trasy nebo možnost občerstvení. Na webových stránkách nechybí ani popis, fotografie a mapa, na které je celá trasa vyznačena.

Tipy na výlety mohou cestující posílat přes formulář hned pod přehledem všech výletů. Stačí vyplnit několik informací, popsat výlet, popřípadě nahrát fotografie a odeslat. "Každý výlet pak bude zkontrolován a v případě, že bude splňovat potřebné parametry, tak i nahrán do příslušné sekce,“ dodává mluvčí PMDP René Vávro.

FOTO: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24