QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit v říjnu? Přinášíme tipy na akce z celého regionu

01.10.2019 7:59

Pilsner Fest, nejrůznější trhy i akce pro děti. Říjen bude v regionu nabitý akcemi. Kam vyrazit: Přinášíme tipy na akce po celém Plzeňském kraji. Nechte se inspirovat!

Pilsner fest (29)

Od 2. do 5. října budou plzeňské ulice žít díky festivalu Pilsen Busking Fest! Pouliční umělci převedou, co umí. Čekají na vás nejen hudební vystoupení, ale i divadelní představení. Podrobnosti k programu najdete zde.

Sobota 5. října

Soutěže a stanoviště s úkoly čekají na rodiče a děti v Arboretu Sofronka, kde bude připraven od 14:00 Pohádkový les.

Oslavte v Plzni 177. výročí uvaření první várky ležáku a zavítejte na Pilsner Fest 2019 v areálu Plzeňského Prazdroje a na náměstí Republiky. Více se dozvíte v článku zde.

V sobotu 5. října se na vrchu Krasíkově u hradu Švamberku budou konat už sedmnácté Slavnosti jablek. Kromě jablečných dobrot a moštu budou na místě také stánky s domácími výrobky, na programu je i hudební vystoupení. Začátek je v deset hodin.

Chovatelé zvou na pravidelný trh, kde můžete nakoupit přebytky anebo prodat své. Trh bude 5. října v Mánesově ulici ve Stříbře od 8 do 11 hodin.

Neděle 6. října

V neděli s dětmi vyrazte na tradiční Drakiádu do Bezdružic. Akce se koná na zdejším letišti od 15:00 do 17:00.

Od 10. října do 16. října se můžete těšit na Havelský trh na náměstí Republiky v Plzni, kde bude plno dobrot a hudební program.

O víkendu 12. a 13. října se v Kulturním domě Jas na Slovanech uskuteční Festival panenek. Od 9 do 18 hodin si zde můžete prohlédnout umělecké i retro panenky.

V sobotu 26. října se od 17 do 21 hodin se můžete zúčastnit halloweenského party běhu v Borském parku. Na trase dlouhé 2,5 km na vás čeká spoustu strašidel.

Fest Čistá Plzeň 2019 se uskuteční v sobotu 26. října od 10 do 17 hodin. Na místě se děti dozví, jak správně třídit anebo se vyřádí na recyklovaném hřišti.

V neděli 27. října si můžete i s dětmi vychutnat pohodový nedělní oběd pro rodiny s dětmi. Restaurace Pils‘n‘Grill Bar and Restaurant v hotelu Marriott chystá říjnový halloweenský brunch od 12 do 15 hodin. Pro děti je připraven animační program.

V neděli můžete vyrazit také na Zámecké trhy na zámku Kozel. Od 10:00 do 17:00 zde budou k dispozici prodejci s řemeslnými produkty i výtečnými potravinami.

Měsíc říjen poté můžete zakončit na plzeňských oslavách vzniku republiky v pondělí 28. října. Za symbolických 28 korun nebo zdarma budete mít možnost navštívit mnoho zajímavých míst, muzeí, galerií, historických památek včetně zahrad a některých sportovišť.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24