Kamion se zapříčil pod viaduktem v Klatovech, silnice byla uzavřena

02.05.2022 11:07     02.05.2022 12:57

Cizinec s kamionem vjel dopoledne pod viadukt v Klatovech v ulici 5. května. Kvůli větší výšce se ale zapříčil pod viaduktem a musel být vyprošťován. Hlavní tah I/27 je uzavřen.

kamion foto drazni hasiči

Na místo kromě hasičů a policie byli přivoláni i pracovníci drah. Ti zjišťují, zda nedošlo k poškození železné konstrukce. Řidič při podjíždění železničního viaduktu nerespektoval dovolenou výšku 3,7 metru. Ke zranění osob nedošlo.

"V pondělí 2. května tohoto roku jel šestačtyřicetiletý cizinec s jízdní soupravou skládající se z nákladního vozidla značky Volvo s připojeným návěsem po komunikaci v Klatovech. Řidič jel ve směru od centra města na Železnou Rudu, projížděl ulicí 5. Května a vjel pod železniční viadukt, kde zůstal s vozidlem zaklíněn. Oznámení o dopravní nehodě přijali policisté před devátou hodinou dopoledne," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Vyproštění trvalo zhruba dvě hodiny. "Patnáct minut po jedenácté hodině bylo nákladní vozidlo vyproštěno a probíhá překládka nákladu, který tvoří prázdné přepravní železné bedny, kdy hrozilo jejich sesunutí. Komunikace bude neprůjezdná přibližně do čtrnácté hodiny a je stanovena objízdná trasa," uvedla Dana Ladmanová. 

Odhadnutá hmotná škoda činí 240 tisíc korun.

foto: fcb Drážní hasiči Plzeň Petr Krisl

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24