QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kaplířovu ulici čeká dlouhodobá uzavírka. Otevře se až v polovině prosince

22.05.2019 10:49

V Plzni už na začátku června přibyde další výrazné dopravní omezení. Dlouhodobě se uzavře Kaplířova ulice na Borech. Znovu se otevře až v polovině prosince.

foto-qap-cz (7)

Řidiči v Plzni zažívají v letošním roce skutečně perné období. Omezení a uzavírky stále přibývají. Už na začátku června dojde na další významné komplikace.

Od 3. června se uzavře Kaplířova a Dobřanská ulice, uzavírka potrvá až do 16. prosince. Opatření souvisí se stavbou tramvajové tratě na Borská pole. Uzavírka se dotkne i provozu MHD.

"Od nočního provozu v noci z 2. na 3. 6. 2019 bude zahájena dlouhodobá uzavírka Kaplířovy ulice. Z tohoto důvodu budou spoje linek 24, 26, 30, 36, N1 odkloněny z uzavřeného úseku obousměrně ulicemi Klatovská, Sukova, silnice I/27," informovaly dopravní podniky.

Cestující by měli už předem počítat s problémy v podobě zpožďování spojů. "Provoz na všech linkách bude podle nových jízdních řádů. S ohledem na výrazné prodloužení trasy nebude plně možné zajistit současné přestupní vazby mezi linkami MHD v zastávkách ´Bory´. V souvislosti s dopravními omezeními na trasách uvedených linek, zejména pak linek 26 a 30 upozorňujeme cestující, že bude docházet ke zpoždění spojů linek, na které nelze provozně reagovat (zamezit těmto zpožděním). Proto apelujeme na cestující, aby tato případná zpoždění vzali při přepravě na zřetel," upozorňují PMDP.

Ve stejnou dobu začne platit také další uzavírka kvůli stavbě trati. V době od 2. června do 7. července by měla proběhnout také úplná uzavírka komunikace I/27 v úseku od kruhového objezdu Sukovy ulice po výjezd ze silnice I/27 na ulice Univerzitní, Dobřanská.

Stavba tramvajové trati na Borská pole v příštích měsících nabere na intenzitě. Sloužit by už totiž měla v polovině prosince letošního roku. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24