Katedrála v Plzni láká na poslední letošní komentované prohlídky věže

08.12.2018 11:02

Katedrála svatého Bartoloměje na náměstí Republiky zve na poslední letošní večerní komentovanou prohlídku. V prosinci se chystají hned dvakrát.

večerní Plzeň foto Milan Svoboda

Komentované prohlídky katedrály svatého Bartoloměje na náměstí Republiky v Plzni jsou vždy poměrně silným tahákem pro návštěvníky. Ačkoliv katedrála už prochází rekonstrukcí a je tedy uzavřená, prohlídky pokračují. Poslední večerní prohlídky se odehrají v prosinci ve dvou termínech.

"Srdečně zveme na večerní komentovanou prohlídku věže katedrály sv. Bartoloměje. Nejvyšší kostelní věž v Čechách, na jejíž vrchol vás dovede 301 schodů, vás odmění jedinečným výhledem na večerní osvětlenou Plzeň," láká Plzeňské biskupství. První prohlídka proběhne v pátek 14. prosince, druhá pak hned v sobotu 15. prosince. Obě začínají v 17 hodin.

Rezervaci je možné udělat přes portál Plzeňské vstupenky, lístky jsou k mání také v pokladně věže katedrály. Cena pro dospělé návštěvníky je 100 korun, děti, studenti a senioři mají vstupné za 50 korun. Počet míst je omezený. V listopadu jde už o poslední večerní prohlídku, v prosinci se pak chystají dvě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24