QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kde se obejdete bez respirátoru? Přinášíme přehled míst

18.05.2021 19:23

Vláda upravila nařízení, které stanovuje, kde platí povinnost mít nasazený respirátor. Ten si můžeme sundat za dodržení bezpečné vzdálenosti osob nejen venku, ale i v některých vnitřních prostorech.

epidemic-4888797_1920

Ve fitcentrech museli trenéři i návštěvníci nosit respirátor pouze jediný den. Vláda se poté rozhodla o úpravu nařízení k povinnosti ochrany dýchacích cest. Kde si tedy můžete respirátor pohodlně sundat?

Venku

Je nařízeno nosit ochranný prostředek dýchacích cest s účinností alespoň 94% na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce, sundán smí být, pokud je možné si od ostatních osob udržovat alespoň 2 m rozestupy, samozřejmě s výjimkou členů domácnosti.

Fitcentra

Změna opatření o nošení ochrany dýchacích cest nestanovuje pro sportovce již žádné podmínky. Sportovci, rozhodčí i trenéři tak nemusí mít ani ve venkovních prostorech, ani uvnitř respirátor. Již od 10. května se mohlo za splnění určitých podmínek sportovat bez respirátoru, nutný byl ale negativní test, nebo dodržování dvoumetrových rozestupů.

Kadeřnictví, kosmetika, masáže, tetovací služby

Pokud by respirátor bránil v poskytnutí služeb, je možné si ho odložit. Tyto služby se otevřely už před 14 dny.

Foto: Pixabay
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24