QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ke zraněnému seniorovi v bytě se strážníci dostávali přes okno - FOTO

11.02.2019 12:01

Strážníci v Plzni mají na svém kontě další záchranu. Tentokrát se museli dostávat do bytu ke zraněnému seniorovi po žebříku přes okno. Do nesnází se dostala i jeho žena...

senior

Manželskému páru důchodců pomáhali strážníci v neděli v podvečer. Nejprve do bytu vyjížděli kvůli seniorovi, který podle všeho upadl a zranil se.

Muž zůstal v bytě sám poté, co jeho manželka odešla nakoupit. Bohužel si ale zapomněla klíče a při návratu domů slyšela svého manžela volat o pomoc. Obrátila se proto na souseda.

"Ten zavolal na městskou policii. Po marných pokusech o otevření dveří se strážníci rozhodli pro jinou variantu. Po žebříku vystoupali k oknu v přízemním patře a speciálním zařízením ho otevřeli, poté se konečně dostali dovnitř, kde našli na podlaze v předsíni seniora ležet.  Jeho stav si vyžádal příjezd záchranářů. Byl celý pobledlý a třásl se. Stěžoval si na značnou bolest ramene. Hlídka mu poskytla nezbytnou první pomoc. S podezřením na zlomeninu klíční kosti mu byla strážníkem zafixována ruka a přikryt byl dekou, aby byl udržen v teple.  Seniora si převzala k dalšímu ošetření záchranná služba," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová s tím, že muže převezla záchranka do nemocnice.

Tím ovšem příběh nekončí. Strážníci museli během několika minut pomáhat manželce zraněného seniora. "Přišla za nimi na služebnu, že si zabouchla dveře od bytu, kde nechala na sporáku vařit vodu na kávu a hledala svého muže. Klíče, které měla v ruce, do zámku od bytu nepasovaly. A tak se opakoval stejný scénář jako předtím. Hlídka se dovnitř dostala dovnitř po žebříku přes okno," pokračuje mluvčí strážníků. Hlídka vypnula sporák a zmatenou ženu si převzala do péče. Vůbec netušila, kde její manžel a stále ho hledala. Nakonec si pro ni na služebnu přijela její sestra. 

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24