QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kilometrovkou i u Boleváku budou burácet pily! Dojde na kácení i prořezy

08.03.2019 13:53

Hned po víkendu začne kácení stromů a prořezy na několika místech. Lidé by měli být velmi opatrní i v Kilometrovce nebo u Boleváku. Čtěte podrobnosti!

Lochotínský park obsadili dřevorubci.

Dřevorubci s pilami obsadí v příštím týdnu hned několik lokalit. V Plzni. V rámci prvního plzeňského pbvodu dojde na kácení stromů kvůli přípravám staveb. V Kilometrovce zase hrozí pádem větve.

"Prosíme návštěvníky aleje Kilometrovka, aby dbali zvýšené opatrnosti při jejím procházení z důvodu nebezpečí padání větví po těžkém sněhu a silném větru. Od 11. března zde bude probíhat ořez těchto větví pomocí techniky," informovala Správa veřejného statku města Plzně.

Maximálně by měli být lidé opatrní také u Boleváku a u Lochotínského pavilonku. Tam dojde přímo na kácení stromů. "V týdnu od 11. března dojde k rozsáhlejšímu kácení dřevin v lokalitě ulice U Velkého rybníka, zejména podél železniční trati, v souvislosti s přípravou na stavbu nové komunikace dle projektu ´Plaská-Na Roudné-Chrástecká´ a dále bude v této době probíhat kácení dřevin v lokalitě ulice Na Chmelnicích, nad Lochotínským pavilonkem, v souvislosti se stavbou nové retenční nádrže Vinice," upozorňuje první plzeňský obvod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24