QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klání o Památku Plzeňského kraje jde do finále. Hlasování skončí za pár týdnů

07.11.2019 10:48

Celkem šestnáct památek a dalších historických objektů je v letošním ročníku soutěže "Památka Plzeňského kraje". Hlasování jde do finále. Máte svého favorita? Hlasujte!

Zámek Horažďovice

Také v letošním roce Plzeňský kraj vyhlásil soutěž "Památka Plzeňského kraje“ o nejlepší realizaci obnovy nemovité kulturní památky.

Hlasovat pro nejlepší obnovu památky mohou zájemci ve dvou kategoriích, a sice "Drobná architektura a sochy" a "Stavby".  Hlavní ceny v obou kategoriích budou vybrány odbornou komisí sestavenou Krajským úřadem Plzeňského kraje. Ocenění budou předána panem hejtmanem a náměstkem hejtmana pro oblast kultury a památkové péče na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže. Všichni vítězové soutěže budou oceněni uměleckým předmětem, pamětním grafickým listem a dalšími věcnými cenami. Vylosovaní tři hlasující z řad veřejnosti obdrží věcné ceny.

V kategorii "Stavby" může veřejnost hlasovat například pro obnovu zámku v Horažďovicích, obnovu Kolowratské kaple v Blovicích, Jezuitskou kolej v Klatovech, opravu kostela sv. Jana Nepomuckého v obci Hlavňovice nebo například restaurované interiéry kostela sv. Jiří v Černošíně.

Kompletní seznam památek a zároveň samotnou anketu s možností hlasování najdete zde. Hlasování běží už jen do konce listopadu.

Zdroj foto: soutezpamatka.plzensky-kraj.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24