QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská nemocnice obnoví testování pro samoplátce

02.06.2020 13:19

V minulých dnech výrazně ubylo pacientů, které posílá na vyšetření na covid-19 krajská hygienická stanice. Uvolněnou kapacitu mohou využít samoplátci.

klatovská nemocnice

Kvůli uvolnění kapacit virologické laboratoře a na žádost veřejnosti obnoví Klatovská nemocnice od středy 3. června dočasně testování na covid-19 pro samoplátce. Odběry bude provádět v pondělí, středu a pátek vždy od 8 do 10 hodin. Výsledky budou mít klienti do druhého dne. Kompletní cena testu je 1756 korun. Rezervace je možná přes internet. 

"V uplynulém týdnu výrazně klesl počet osob, které indikuje k vyšetření ze zdravotních důvodů krajská hygienická stanice a mírně  klesá i počet vyšetření pacientů pro potřeby skupiny Nemocnice Plzeňského kraje. Laboratoři v Klatovech, která byla dosud plně vytížena, se tak menší část kapacit uvolnila. A protože nás denně kontaktují zájemci o hrazené vyšetření, tak tu kapacitu dáváme k dispozici pro jejich potřeby. Činíme tak i s vědomím, že v polovině měsíce už nemusí být kvůli rozvolnění cestování za hranice o testování zájem," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že volná kapacita bude 20 až 30 vyšetření za odběrový den.

FOTO: Klatovská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24