QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovy mají padelový kurt. Znáte tento sport? – FOTKY

02.08.2022 8:10

V blízkosti atletického stadionu v Klatovech vyrostl speciální kurt na novou hru s názvem padel. Tento sport si získává stále větší pozornost. Nově si ho můžete zkusit v Klatovech!

Padel Klatovy hřiště_QAP (5)
Padel Klatovy hřiště_QAP (5)Padel Klatovy hřiště_QAP (1)Padel Klatovy hřiště_QAP (3)Padel Klatovy hřiště_QAP (12)Padel Klatovy hřiště_QAP (4)Padel Klatovy hřiště_QAP (7)Padel Klatovy hřiště_QAP (8)Padel Klatovy hřiště_QAP (10)Padel Klatovy hřiště_QAP (9)Padel Klatovy hřiště_QAP (6)Padel Klatovy hřiště_QAP (2)Padel Klatovy hřiště_QAP (11)Padel Klatovy hřiště_QAP (13)Padel Klatovy hřiště_QAP (14)

Padel je nový sport, který je podobný tenisu a squashi. Získává si stále větší oblibu. Může se hrát jak v hale, tak na venkovním speciálním padelovém kurtu. Tento sport si můžete zahrát jen na šesti místech v České republice. Jedním z nich jsou Klatovy.

„Padel je o přátelích a komunitě. Lidé se při něm baví, pohybují se a objevují něco nového. A vůbec nemusíte být profesionál. Hrají jej rodiny, senioři, zkrátka všichni, co milují sport. Doteď tu navíc chyběl. A to se teď mění,“ říká Karel Luňáček, zakladatel PADEL Klatovy.

Hřiště na padel je oproti tenisovému hřišti o třetinu menší. Kolem kurtu jsou skleněné stěny, které jsou součástí hry, kdy se od nich míček může za určitých podmínek odrazit. Hra se hraje ve čtyřech a s raketami, které jsou malé a upravené speciálně pro tento nový sport.

Více informací naleznete zde.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24